Geld lenen met een BKR registratie

Het online afsluiten van leningen is iets wat vrij gemakkelijk gaat. Hoewel je als lening afnemer graag wilt weten met welke instantie je in zee gaat bij het afsluiten van een lening, geldt andersom uiteraard precies hetzelfde. Een kredietverschaffer wil niet het risico lopen dat het haar geld niet terugkrijgt. Een middel om dit risico tegen te gaan of te kunnen voorkomen is door het 'Bureau Krediet Registratie' raad te plegen. Op deze manier kunnen de geldschieters altijd checken of jij als geldlener een goede referentie hebt als het om geld lenen en terugbetalen gaat. Het is dus niet erg handig wanneer je hier geregistreerd staat vanwege negatieve gebeurtenissen in het verleden. Dit kan je ook veel geld kosten bij het opnieuw aangaan van lening. Leners met een negatieve BKR registratie betalen veelal meer voor hun leningen omdat ze nou eenmaal een risico met zich mee kunnen brengen. Toch kun je ook met zo'n registratie nog steeds leningen afsluiten. Zo kun je ook online leningen vergelijken bij 'Kredietspotter' met een dergelijke registratie op je naam. Ook hiervoor kun je dan offertes aanvragen.

Krediet Spotter

Krediet Spotter

Op het moment dat je een negatieve BKR registratie hebt, kan geld lenen een stuk lastiger worden. Dit betekend echter niet dat er nooit mogelijkheden zijn. Krediet Spotter bekijkt graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Wellicht wordt je zelfs geadviseerd om stappen te ondernemen tegen een onterechte BKR registratie of wordt er gekeken naar een leen bedrag wat wel mogelijk en verantwoord is. Laat je gerust vrijblijvend informeren.

Meer informatie!

Wat houdt een BKR registratie precies in?

Wanneer je niet voor het eerst op zoek bent naar een lening is het hoogstwaarschijnlijk ook niet de eerste keer dat je van een BKR registratie hoort. Een BKR registratie staat namelijk voor het 'Bureau Krediet Registratie'. Zoals al uit de naam te halen valt is het bij dit bureau de bedoeling dat hier je geschiedenis in het krijgen van krediet wordt geregistreerd. Deze registratie staat dan in de toekomst garant voor het verstrekken van nieuw krediet. Een eventuele registratie laat namelijk zien hoe jij bij het lenen van geld bent omgegaan met eventuele terugbetalingen en andere regelingen waaraan je moest voldoen tijdens het hebben van een lening. Mocht je nou een negatieve BKR registratie hebben dan kan het zijn dat je in het verleden hebt verzuimd om je afbetaling te doen. Misschien was je altijd te laat met het verrichten van betalingen. Dit kan gevolgen hebben voor het afsluiten van latere leningen. Wees hier dus alert op. Zorg ervoor dat je geen leningen afsluit waarbij je niet aan de voorwaarden van afbetaling kunt voldoen. Een positieve registratie is daarbij natuurlijk een fijne bijkomstigheid en een sterk bewijs dat je juist wel altijd aan de regels houdt als het om leningen gaat.

Een online lening afsluiten met een BKR registratie

Ondanks de negatieve stempel die je met je mee kunt dragen bij het aanvragen van een nieuwe lening terwijl je nog een negatieven BKR registratie op je naam hebt staan, is het toch mogelijk om nog online leningen af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld via 'Kredietspotter', een online vergelijkingssite voor alle mogelijke leningen, nog steeds offertes aanvragen ook al draag je deze registratie met je mee. Dit is best wel uniek in lening land, het is daarom ook een van de best aanbevolen vergelijkingssites op het gebied van lening verstrekkers. Wat je ook voor voorwaarden hebt wat betreft je lening, via 'Kredietspotter' krijg je altijd de mogelijkheden die bij jouw omstandigheden passen keurig voorgeschoteld. Daarna hoef je alleen nog maar rustig de opties door te nemen en je beslissing te maken. Wanneer je een lening af wilt sluiten terwijl je nog een BKR registratie op je naam hebt staan is het vaak zo dat een lening duurder wordt. Dit is omdat de kredietverschaffer nou eenmaal vindt dat ze meer risico loopt door aan jou geld uit te lenen. De extra kosten zou je dus kunnen zien als een compensatie van dit genomen risico.

Verwijderen van een online BKR registratie

Wanneer je online geregistreerd staat bij de BKR registratie wil je hier natuurlijk weer vanaf komen. Het kan namelijk ook gebeuren dat je er een legitieme reden voor had om niet te voldoen aan de eisen of dat er andere verklaarbare omstandigheden waren of omdat je het gewoon niet eens bent met de gegevens die je geldverschaffer aan de BKR registratie heeft doorgegeven. In al deze gevallen kun je dan je eigen kredietverstrekker een brief sturen met gegronde uitleg van de foutieve administratie. Zorg ervoor dat je dit onderbouwd met kopij en extra bewijsstukken. Wanneer dit wordt toegekend kan dezelfde kredietverstrekker die de registratie heeft gedaan deze ook weer ongedaan maken. Dit zou dan betekenen dat je van je negatieve BKR registratie verlost bent. Mocht dit niet het geval zijn dan blijft je registratie nog vijf jaar zichtbaar nadat je de lening hebt afgerond. Dit om toekomstige geldschieters in te lichten.