Oversluiten lening

Wanneer je een lening wilt laten oversluiten dan betekent dit dat je dus al in het bezit bent van een lening. Het enige wat er mankeert aan deze lening is dat hij misschien niet meer bij je past. Misschien wil je wel meer gaan lenen of juist wat minder. Misschien heb je gehoord over een andere lening waarbij je in jouw geval eventueel voordeliger uit bent. Allemaal redenen om tot het oversluiten van een lening over te gaan. Wanneer je misschien nog niet zeker weet of er betere opties voor je openliggen is het een idee om zelf online te gaan vergelijken. Dit kun je onder andere doen door zelf offertes aan te gaan vragen bij verschillende aanbieders van leningen of door gebruik te gaan maken van speciaal hiervoor opgezette websites die deze vergelijkingen in een ommezwaai voor je verrichten. Wel zo gemakkelijk en tijdbesparend. Een voorbeeld van zo'n vergelijkingswebsite op het gebied van leningen is bijvoorbeeld 'Kredietspotter'.

Krediet Spotter

Krediet Spotter

Als je een persoonlijke lening hebt of doorlopend krediet met een hoge rente, dan is het oversluiten van de lening wellicht een goede optie. De nieuwe overeenkomst betekend een lagere rente en dus lagere maandlasten. Wel zal de krediet verstrekker waar je in eerste instantie geld hebt geleend een boete berekenen. Krediet Spotter kan berekenen of ondanks de boete het oversluiten van je lening raadzaam is en je dus geld zal besparen.

Meer informatie!

Waarom zou je een lening oversluiten?

Er zijn veel verschillende om een lening over te sluiten. De meest voorkomende reden is omdat je met een andere lening nou eenmaal goedkoper uit bent. Dit kan zijn omdat de rente bij iemand anders lager ligt of omdat je misschien af wilt van die te hoge maandlasten. Je wilt dus waarschijnlijk een lening oversluiten omdat je dan voordeliger uit zult zijn. Gelukkig is er dan ook de mogelijkheid om van lening te veranderen. Dit geeft weer veel verschillende mogelijkheden. Eigenlijk begin je opnieuw met het vinden van de perfecte lening met betrekking tot jouw wensen. Net als toen je voor het eerst een lening afsloot, is het ook nu weer belangrijk dat je zeker weet met wat voor lening je na het oversluiten van je huidige lening zit opgescheept. Doe dit dus niet zomaar en zeker niet zonder de goed te kijken naar de voorwaarden die vastzitten aan de lening naar welke je de oude zou willen oversluiten. Zoals eerder vermeld is het verzekeren van een goed passende lening handig uit te besteden aan een vergelijker zoals 'Kredietspotter'. Een website welke je hierbij snel en gemakkelijk te hulp schiet.

Je nieuwe lening bepalen met behulp van 'Kredietspotter'

Omdat je nou eenmaal niet alles tegelijk kun is het, ook tijdens het vergelijken van verschillende lening aanbieders, erg handig dat er websites bestaan die je hierbij goed kunt gebruiken. Websites die het vergelijken op zich nemen terwijl jij je tijd weer aan andere dingen kunt wijden. Door het gebruik van bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite zoals 'Kredietspotter' is het een peulenschil om binnen een uur zelf al een lening te hebben afgesloten. Belangrijk hierbij is dat je van tevoren goed bedenkt en afweegt wat je precies in je nieuwe lening zoekt. Je kunt je hierbij onder ander afvragen wat er bijvoorbeeld nog anders moet zijn vergeleken met de lening die je op het moment nog hebt. Wanneer je dit weet is het enkel nog een kwestie van het invoeren van je gegevens. Deze gegevens beslaan onderwerpen als het doel van je lening, het maximale aflosbedrag welke je je kunt veroorloven en de termijnen waarin je wilt betalen. Uiteraard is het ook verschillend wanneer je een persoonlijke lening af wilt sluiten of juist over wilt stappen naar een lening met een lopend krediet. Wanneer je deze gegevens efficiënt invult hoef je daarna slechts nog te kiezen uit de passende opties die binnen een half uurtje door 'Kredietspotter' voor je neus zullen verschijnen.

Wat het oversluiten van een lening precies inhoudt

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een lening te laten oversluiten en je hebt ook al een nieuwe lening gevonden dan is het tijd om het oversluiten van je huidige lening naar de nieuwe ook echt in gang te zetten. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden. Wanneer je de getekende nieuwe overeenkomst naar je nieuwe kredietverstrekker opstuurt is het aan hen om hiermee de overgang te maken qua lening. Ze kunnen bijvoorbeeld je gehele oude lening afbetalen en deze via hun eigen lening weer aan je voortzetten, ze nemen dan dus de lening over. Een andere manier is om jou als lener het bedrag over te maken waardoor jij zelf het geleende bedrag weer over kunt maken naar je 'oude' geldverschaffer. Hierna zal je dan alleen nog leningen hebben lopen bij je nieuwe geldverlener en dus je lening hebben overgesloten. Het oversluiten van een lening is dus iets wat iedereen ten alle tijden kan doen. Wel kan deze gepaard gaan met een kleine boete. Dit is meestal het geval bij persoonlijke leningen en vrijwel nooit bij leningen met een lopend krediet.